Werkwijze

DSC_0046

Bij de intake stel ik je vragen om je lichamelijke en geestelijke gesteldheid in beeld te brengen, daarna volgt onderzoek van je energiesysteem. Ik kan verstoringen meestal waarnemen en duiden met behulp van intuïtieve vermogens als helder weten en helder voelen.  Ik ga professioneel, discreet en terughoudend met deze informatie om.

Als mens ben je zelf verantwoordelijk voor je lichaam en maak je jouw eigen keuzes daarin. Ik respecteer die verantwoordelijkheid en stel samen met jou en eventueel met de behandelend arts een behandelplan op. In het behandelplan worden behandeldoel, tijdsduur, aandachtspunten, inbreng cliënt en evaluatiemoment vastgelegd.

De meest voorkomende manier van behandelen is het opleggen van de handen terwijl je (gekleed) op een behandeltafel ligt of op een stoel zit. Voorafgaand aan elke behandeling vraag ik toestemming om je aan te raken, aanraking is niet noodzakelijk.

shutterstock_284871191Je kunt de werking van de behandeling op je energiesysteem ervaren als warmte, koude, trillingen, moeheid, zwaarte, ontspanning of een loom gevoel. Het kan ook zijn dat je niets voelt. Na de eerste behandeling kan de klacht iets verergeren. Gebeurt dit, dan is het zeer tijdelijk en geen reden voor ongerustheid. Ook kan de behandeling nog dagenlang doorwerken terwijl je er niets van merkt en het dagelijkse leven al lang weer is opgepakt. Pas later ontdek je dan de verandering.
Het is goed mogelijk dat je je erna simpelweg prettig en ontspannen voelt. Los van de behandeling leer je, als je dat wenst, hoe je zelf je energieveld in balans kunt houden. Je krijgt hierover informatie en je leert oefeningen en meditaties voor thuis.

Het aantal behandelingen verschilt. Tijdens het evaluatiemoment overleg ik met je over de voortgang. Over het algemeen zijn er bij langdurige of chronische klachten meer behandelingen nodig. In dat geval overleg ik steeds na een aantal behandelingen met je of voortzetting van de behandeling zinvol en wenselijk is. Keuzes over je genezingsproces maak je zelf vanuit je eigen verantwoordelijkheid. Ik sta je daarin bij.

afspraak maken  Meer weten? Mail: karin@mensinhetmidden.com of bel: 06 27 19 27 70.